Radio 2

Onbekenden storten tuin van huis vol met tonnen bouwafval: "Alle moed voor renovatie verloren"

In Sint-Pieters-Leeuw hebben onbekenden de tuin van een woning volgestort met bouwafval. De eigenares zit met de handen in het haar. Het sluikstort opruimen zou haar zeker 20.000 euro kosten. De plannen om haar woning te renoveren heeft ze al opgeborgen. 

Nadine Mulumba uit Ganshoren kocht in 2019, samen met haar toenmalige partner, een huis aan de Kerkhofstraat in Sint-Pieters-Leeuw. Er werden plannen getekend voor de renovatie, maar intussen liep de relatie van Nadine op de klippen. Het huis bleef onbewoond. Toen Nadine onlangs een kijkje ging nemen zonk de moed haar in de schoenen: heel de tuin is volgestort met bouwafval. 

Vrachtwagen

De tuin van de woning ligt letterlijk vol met rommel, vooral bouwafval. Maar dat is niet alles: uit het huis van Nadine zijn ook dakpannen gestolen, net als enkele nieuwe dakramen die ze al gekocht had. De buren hebben wel gemerkt dat er onlangs een grote vrachtwagen tot het einde van de straat was gereden, de plaats waar Nadines huis staat. Maar ze vonden dat niet meteen verdacht.

Radio 2

Proces-verbaal

De politie heeft proces-verbaal opgesteld. Maar Nadine betwijfelt of dat tot iets zal leiden. Ze trok zelf op onderzoek tussen de rommel en vond al snel een adres, iets verderop. Dat blijkt een bouwwerf te zijn. Mogelijk komt het afval dus van daar, maar zeker is dat niet. 

Plannen opgeborgen

De opruiming van het sluikstort ziet Nadine niet zitten. Ze heeft het erg druk als verpleegster en als alleenstaande moeder moet ze een flat en het huis afbetalen. "Dat kan ik financieel niet aan", zegt Nadine. "Ook de gemeente kan me niet helpen bij de opruiming. Eerlijk gezegd, heb ik zelfs geen zin meer om met de renovatie te beginnen. Er zit niets anders op dan het huis te verkopen en mijn droom op te bergen", besluit ze teleurgesteld.

Meest gelezen