Oost-Vlaamse volksjury veroordeelt man tot 28 jaar cel: “Zelden zo weinig spijt in een assisenzaak gezien”

Een Iraanse man (21) is veroordeeld tot 28 cel voor doodslag op een Afghaanse man (36). De dader stak het slachtoffer 2 jaar geleden zeven keer neer met een mes in het centrum van Gent. 

De gruwelijke feiten vonden plaats op 23 maart 2019 in een appartement in de Baudelostraat in Gent. De dader vluchtte daarna naar Doornik, waar hij 3 dagen later werd opgepakt. In het begin ontkende de Iraanse man de feiten. Hij verklaarde dat hij niet eens in Gent geweest was. Later kwam hij uiteindelijk terug op zijn eerste verklaring en gaf hij toe dat hij wel degelijk het slachtoffer kende en had dood gestoken. Volgens de beklaagde wilde het slachtoffer hem verkrachten. “Ik wilde hem daarom bang maken”, verklaarde hij. “Met een mes ja, want mijn handen zijn te zwak. Ik weet niet wat ik allemaal gedaan heb. Ik was niet onder invloed en had niets gebruikt. Mijn hoofd heeft toen niet gewerkt.” 

Geen uitlokking of bewijs van vermeende verkrachting

Assissenvoorzitter

Maar de jury oordeelde dat hij schuldig was aan doodslag. “Uit de aard van de steekwonden en het gebruikte wapen blijkt dat hij de intentie had om te doden. Van uitlokking was geen sprake en van de vermeende verkrachting vonden we geen bewijs terug”, zegt de assisenvoorzitter. 

Het openbaar ministerie vorderde 24 jaar cel, de verdediging vroeg om hun cliënt te interneren, maar de jury volgde beide partijen niet. De man kreeg een celstraf van 28 jaar. 

kasto80

Meest gelezen