Belga

Patiënten AZ Sint-Lucas Brugge moeten vanaf nu chirurgisch mondmasker dragen

Patiënten van het AZ Sint-Lucas in Brugge moeten vanaf deze week een chirurgisch mondmasker dragen. "Alleen door die wegwerpmondmaskers kunnen we de gewone zorg, los van corona, blijven garanderen", klinkt het in het Brugse ziekenhuis.

Door chirurgische mondmaskers (zie foto) te verplichten bij de patiënten, wil het ziekenhuis het aantal besmettingen binnen het ziekenhuis beperken. "Zo kunnen we ook de gewone zorg, die niets met corona te maken heeft, blijven garanderen", zegt hoofdarts Dirk Bernard.

"Geen stoffen mondmaskers meer"

"Wij stellen vast dat de stoffen mondmaskers niet genoeg aansluiten of filteren, in tegenstelling tot het chirurgisch mondmasker. Het is ook zo dat mensen hun stoffen mondmasker vaak meerdere dagen dragen. Bij een chirurgisch mondmasker gaan ze veel sneller merken dat het vuil en dus niet meer vers is. Wij willen dat de patiënten zo'n mondmasker dragen tijdens een consultatie, maar ook als ze opgenomen zijn in het ziekenhuis en verzorgd worden door onze medewerkers."

PINO MISURACA

Meest gelezen