Mechelse politie pakt 18 mensen op die 13 lockdownfeestjes organiseerden in maand tijd: "Egoïstisch en asociaal"

De politie van de zone Mechelen-Willebroek heeft 18 mensen opgepakt die op een maand tijd 13 lockdownfeestjes organiseerden. Ze deden dat afwisselend met een gemiddelde van 2 tot 3 feestjes per week. "Het gedrag van deze feestvierders is in deze tijden echt onaanvaardbaar. Hier past een publieke veroordeling", zegt burgemeester van Mechelen, Alexander Vandersmissen (Open VLD).

Op 1 januari 2021 kreeg de lokale politie Mechelen-Willebroek een melding van een lockdownfeestje op de Zemstbaan in Mechelen.  De agenten betrapten vijf mensen die de coronaregels aan hun laars lapten. "Het was meteen duidelijk dat de feestvierders niet aan hun proefstuk toe waren", klinkt het bij de politie.

Verder onderzoek bracht aan het licht dat de feestvierders sinds 25 november al 12 andere feestjes hadden georganiseerd. Die vonden niet alleen plaats in Mechelen, maar ook in Zemst, Boortmeerbeek, Rumst en Edegem. De leeftijd van de daders gaat van 20 tot 51 jaar. Het merendeel zijn twintigers.

Het egoïstisch gedrag van deze enkelingen is asociaal en moreel verwerpelijk

Alexander Vandersmissen (Open Vld), burgemeester Mechelen

“Het gedrag van deze feestvierders is in deze tijden echt onaanvaardbaar. De overgrote meerderheid van de bevolking brengt nu al maanden aan een stuk persoonlijke offers om de lastige coronaregels zo goed mogelijk op te volgen in het belang van de samenleving. Het egoïstisch gedrag van deze enkelingen is asociaal en moreel verwerpelijk. Hier past een publieke veroordeling” oordeelt burgemeester van Mechelen, Alexander Vandersmissen.

De aanwezigen riskeren een gevangenisstraf van 8 dagen tot 3 maanden en een geldboete tot 4.000 euro. Zij dienen ook de dagvaardings- en gerechtskosten te betalen en een veroordeling komt ook op het strafblad”,  besluit Kristof Aerts, woordvoerder van het Parket Antwerpen.

Meest gelezen