Foto: Radio 2

A12 volledig afgesloten na zwaar ongeval met vrachtwagens, twee bestuurders bestelwagens zwaargewond

Op de A12 in Hoevenen is de snelweg volledig versperd in de richting van Bergen-op-Zoom na een zwaar ongeval. Er raakten drie vrachtwagens, twee bestelwagens en een auto bij betrokken. De beide bestuurders van de bestelwagens zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. "Ik heb nog proberen te remmen, maar het was te laat", vertelt één van de vrachtwagenbestuurders aan Radio 2 Antwerpen. 

Eén van de vrachtwagenbestuurders die betrokken raakte bij het ongeval, doet het verhaal aan Radio 2 Antwerpen. "Een kleine Poolse bestelwagen heeft me aan hoge snelheid ingehaald en heeft zich dan in het gat gesmeten tussen mij en mijn voorligger", vertelt de man. "Maar daar stond alles stil, dus hij is er in volle snelheid tegenaan gebotst. Hij is omgekanteld op het andere rijvak. Ik heb nog proberen te remmen maar het was te laat."

De bestelwagen reed in volle vaart in op de staart van een file,  waar een bestelwagen stilstond achter een tankwagen. Beide bestuurders van de bestelwagens zijn in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht. Een derde vrachtwagen en nog een personenauto raakten licht beschadigd. 

De ravage is enorm. De A12 is volledig afgesloten aan Luithagen richting Bergen-op-Zoom. Er moet een verkeersdeskundige ter plaatse komen om vaststellingen te doen en daarna moeten alle voertuigen nog getakeld worden. Het zal dus naar schatting nog enkele uren duren voor de A12 opnieuw wordt vrijgegeven. 

Meest gelezen