Vermoedelijke straatracer (23) die agent aanreed in Evergem is aangehouden voor poging tot doodslag

De 23-jarige man die gisteravond een politie-inspecteur aanreed toen hij vluchtte na een straatrace, is aangehouden door de onderzoeksrechter op verdenking van poging tot doodslag. Hij reed de agent aan toen de politie wou tussenkomen bij een straatrace met een tiental wagens in Evergem.

De politiezone Assenede/Evergem kreeg gisteravond rond 22.30 uur een oproep dat drie voertuigen aan het straatracen waren in Evergem. Een ploeg ging ter plaatse, en merkte dat er een tiental sportauto's stond in de Amerigo Vespuccistraat. Toen de bestuurders de politie zagen, reden ze tegen hoge snelheid weg. Volgens het parket begingen ze daarbij verschillende overtredingen.

Eén politie-inspecteur maande een voertuig aan om te stoppen. Maar de bestuurder van de BMW stopte niet en reed de inspecteur aan. "De inspecteur kwam met zijn borstkas op het voertuig terecht. Daardoor is hij vijf dagen arbeidsongeschikt", zegt de woordvoerster van het Oost-Vlaamse parket.

De bestuurder van het voertuig kon uiteindelijk gearresteerd worden. Het gaat om een 23-jarige man uit Gent met de Bulgaarse nationaliteit. Zijn voertuig werd in beslag genomen. 

Het parket leidde de man vanavond voor de onderzoeksrechter in Gent op verdenking van poging tot doodslag en gewapende weerspannigheid. De onderzoeksrechter besloot hem aan te houden. Sommige van de andere autobestuurders konden wegvluchten, anderen konden nog gecontroleerd worden. Voor hen werden processen-verbaal opgemaakt en van enkele bestuurders werd ook het rijbewijs onmiddellijk ingetrokken voor 15 dagen.

Meest gelezen