Alle personeelsleden van Waalse politiezone in quarantaine: politiekantoren dicht tot dinsdag

Bij de politiezone Oost-Waals-Brabant zitten momenteel alle 103 personeelsleden in quarantaine nadat bij verschillende agenten het coronavirus is vastgesteld. Bij enkele agenten zou het om de besmettelijkere Britse variant gaan.

Begin deze week was het coronavirus vastgesteld bij vier agenten van de getroffen politiezone. Uit een test bij enkele van hun collega's zijn nog eens vier besmettingen ontdekt, waaronder enkele met de besmettelijkere Britse variant. Daarop is besloten om alle personeelsleden van de zone preventief te testen.

In afwachting van de resultaten van hun test moeten daarom de ruim honderd personeelsleden van de politiezone in quarantaine. Hierdoor zijn vanaf vanavond tot dinsdagochtend alle politiekantoren in de zone gesloten. De zone omvat de gemeenten Heilissem (Hélécine), Geldenaken (Jodoigne), Geten (Orp-Jauche), Perwijs (Perwez) en Ramillies.

In samenwerking met naburige politiezones zou de politiedienstverlening verzekerd zijn.

Meest gelezen