Avalon All rights reserved.

Schotse artieste, producer en dj SOPHIE (34) plots overleden

De Schotse artieste, producer en dj Sophie Xeon, beter bekend als SOPHIE, is vanmorgen overleden na een val in haar woonplaats Athene. Ze was 34 jaar oud. SOPHIE werkte samen met bekende artiesten als Madonna, Charli XCX, Lady Gaga en Flume. In 2019 werd ze genomineerd voor een Grammy Award.

"Onze mooie SOPHIE is vanmorgen overleden na een verschrikkelijk ongeval. Getrouw aan haar spiritualiteit is ze naar boven geklommen om de volle maan te zien en ze is daarbij uitgegleden en gevallen. Ze zal altijd bij ons blijven. De familie dankt iedereen voor hun liefde en steun en vraagt om privacy in deze verschrikkelijke periode." Zo staat te lezen op de website van haar platenlabel Transgressive Records.

Het management van Sophie Xeon gaf eveneens een verklaring uit. "Het is met groot verdriet dat we aankondigen dat artieste en producer SOPHIE deze ochtend om 4 uur na een ongeluk plotseling is overleden in Athene, waar ze woonde. Op dit moment is respect en privacy voor haar familie onze prioriteit."

Bekijk hieronder de videoclip van "It's okay to cry" (en lees voort onder de video):

SOPHIE was bekend door haar vernieuwende muziekwerk voor artiesten als Madonna, Charli XCX, Lady Gaga en Flume. In 2019 kwam haar debuutalbum "Oil of every pearl's un-insides" uit, waarmee ze genomineerd werd voor een Grammy Award. SOPHIE was een transvrouw en werd gezien als  een icoon van de transgender-gemeenschap.

Op sociale media stromen de steunbetuigingen binnen. "Sophie was een uitzinnig goede producer, een visionair, een referentie. Ik kan het niet geloven dat ze weg is. We moeten haar eren en haar blijven herinneren. Koester de pioniers", schrijft Héloïse Létissier, zangeres van Christine and the Queens.

Meest gelezen