Videospeler inladen...

Ketnetserie "#LikeMe" grote winnaar van Gouden K's, awardshow van Ketnet vindt plaats in virtuele wereld

De jeugdserie "#LikeMe" is net als vorig jaar de grote winnaar geworden op "Het gala van de Gouden K's", de awardshow van de Ketnetkijkers. Tijdens de show komen de Ketnetters te weten wie of wat het afgelopen jaar populair was in media, muziek en showbizz. "#LikeMe" sleepte vijf Gouden K's in de wacht, waaronder die voor beste Ketnetserie.

"Het gala van de Gouden K's" is elk jaar goed voor een uitverkocht Sportpaleis, maar door het coronavirus moest er voor de 8e editie een andere oplossing gezocht worden. Het is op dit moment immers onmogelijk om 16.000 kinderen en hun (groot)ouders samen te brengen in de Antwerpse concertzaal. De show was vanavond te zien op Ketnet en pakte uit met een primeur. Voor het eerst werd in een liveshow gebruik gemaakt van XR-technologie of Extended Reality. De ketnetwrappers en genodigden bevonden zich in een virtuele wereld van 3D-beelden. 

Hoe die Extended Reality precies in zijn werk gaat, wordt uitgelegd in de reportage van "Het journaal" (lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

De Ketnetters hebben de afgelopen weken zelf op hun favorieten gestemd en bepalen dus wie wint. Net als vorig jaar is "#LikeMe" het populairste. De serie wint opnieuw de award voor beste Ketnetserie. Hoofdrolspeelster Pommelien Thijs krijgt de prijs voor beste Ketnet-actrice. Tegenspeelster Camille Dhont is uitgeroepen tot grave griet en wint ook de award voor outfit van het jaar. Een beste Ketnet-acteur en grave gast zijn er dit jaar niet, want de categorieën beste acteur en beste actrice werden samengevoegd, net als de categorieën grave gast en grave griet. 

In de categorie beste artiest klopt de cast van "#LikeMe" Laura Tesoro, Angèle, Regi en Niels Destadsbader die ook genomineerd waren. De cast van "#LikeMe" treedt immers ook op met de liedjes uit de serie. Dat zijn bewerkingen van Nederlandstalige klassiekers, zoals "Goeiemorgen, morgen" van Nicole en Hugo en "Laat ons een bloem" van Louis Neefs. 

Ketnet introduceerde ook twee gloednieuwe categorieën, Tiktok-ster en YouTube-hit. De Gouden K voor TikTok-ster gaat naar Jonatan Medart. Céline en Michiel mogen dan weer de award voor YouTube-hit mee naar huis nemen. Michiel is ook uitgeroepen tot Smos van het jaar, wat hem een vieze "smosdouche" opleverde.

Bekijk de uitreiking van YouTube-hit van het jaar (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

De song van het jaar is volgens de Ketnetters "Kom wat dichterbij" van Regi ft. Jake Reese & OT. Ook de programma's "The masked singer" en "Heldentoeren" vallen in de prijzen. Andy Peelman, bekend van "De buurtpolitie", wint de award voor TV-ster. Hij is populairder bij de Ketnetters dan Tom Waes, Dieter Coppens, Staf Coppens en Laura Tesoro, de andere genomineerden.

Bekijk de uitreiking van Song van het jaar (en lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

De winnaars van de Gouden K's 2020:

 • Song van het jaar: "Kom wat dichterbij" - Regi ft. Jake Reese & OT
 • Ketnetserie van het jaar: #LikeMe
 • Ketnetprogramma van het jaar: Heldentoeren
 • Artiest van het jaar: #LikeMe
 • TikTok-ster van het jaar: Jonatan Medart
 • YouTube-hit van het jaar: Céline Dept en Michiel Callebaut
 • Ketnetacteur of -actrice van het jaar: Pommelien Thijs (Caro in #LikeMe)
 • Grave gast of griet van het jaar: Camille Dhont (Camille in #LikeMe)
 • TV-ster van het jaar: Andy Peelman (bekend van "De buurtpolitie")
 • Familieprogramma van het jaar: "The masked singer"
 • Smos van het jaar: Michiel Callebaut
 • Outfit van het jaar: Camille Dhont (Camille in #LikeMe)

De show werd afgesloten met een optreden van de grote winnaars, #LikeMe. Ze brachten hun versie van "Soldiers of love". Bekijk die video hieronder:

Videospeler inladen...

Bekijk meer fragmenten op de website van Ketnet. De volledige show herbekijken kan ook via VRT NU.

Meest gelezen