Brandweer redt paard uit een metersdiep zinkgat in Vlezenbeek

In Vlezenbeek bij Sint-Pieters-Leeuw in het Pajottenland is vanmiddag een paard gered uit een metersdiep gat in de grond. Het dier was in het zinkgat terechtgekomen en raakte er niet meer zelf uit. De brandweer moest uiteindelijk een duiker en een kraan inzetten om het paard te redden. De brandweerzone heeft nu ook een video gedeeld van de redding, die kunt u onderaan dit artikel bekijken.

Door een ondergrondse waterstroom was de grond waarop het paard stond zijn stevigheid verloren en zakte het dier plots metersdiep naar beneden. Het zinkgat was veel te diep voor het paard om er nog zelf uit te geraken waardoor de brandweer werd verwittigd. 

De brandweer moest uiteindelijk een duiker en een verreiker (red, een soort kraan) inzetten bij de reddingsoperatie. Na een tijdje kon het dier in goede gezondheid op het droge worden geholpen waarna het in de stal de warmte kon opzoeken. Het paard komt er met de schrik vanaf.

Op onderstaande Facebook-post kunt u de reddingsoperatie stap voor stap bekijken:

De brandweerzone Vlaams-Brabant West heeft nu ook een video gedeeld van de redding:

Meest gelezen