Buitenschoolse kinderopvang Stabroek week dicht na coronabesmettingen bij verschillende kinderen

De buitenschoolse kinderopvang De Rakkertjes in Stabroek gaat vanaf morgen, maandag, een week dicht. Burgemeester Rik Frans (N-VA) besloot de kinderopvang uit voorzorg te sluiten nadat verschillende coronabesmettingen zijn vastgesteld bij kinderen die naar de opvang waren geweest. Het gaat om kinderen van de Vrije basisschool Sint-Catharina in Stabroek. Twee klassen van het derde en één van het zesde leerjaar zitten in quarantaine.

"Er waren enkele besmettingen vastgesteld bij kinderen van basisschool Sint-Catharina die naar de buitenschoolse opvang zijn geweest", legt burgemeester Rik Frans (N-VA) uit. "Na onderzoek bleek dat er 19 kinderen in de opvang contact hadden gehad met één van die kinderen. Het gaat om kinderen uit verschillende scholen, en we willen vermijden dat de besmettingen naar andere scholen in de gemeente zouden overgaan. Daarom hebben we beslist om de opvang uit voorzorg een week te sluiten."

De kinderen die recent naar de buitenschoolse kinderopvang zijn geweest, moeten nu een week in quarantaine

Rik Frans (N-VA), burgemeester van Stabroek

In buitenschoolse kinderopvang De Rakkertjes worden gemiddeld een 50-tal kinderen per dag opgevangen, uit meerdere scholen in Stabroek. De kinderen die recent naar de buitenschoolse kinderopvang zijn geweest, moeten nu een week in quarantaine blijven. "De kinderen mogen tot en met vrijdag het huis niet uit, alleen om naar de dokter te gaan", zegt Frans. "Ook zonder klachten kunnen ze anderen besmetten. De ouders volgen dit best heel goed op en kunnen hun kind laten testen op 2 februari, dat is 7 dagen na contact met het kind dat corona heeft. Zolang het kind niet ziek is, moeten de huisgenoten niet in quarantaine."

In twee van de drie klassen van het zesde leerjaar is geen enkele besmetting vastgesteld. Dit toont aan dat onze klasbubbels goed werken

Guy De Vries, directeur Sint-Catharinaschool Stabroek

De buitenschoolse kinderopvang gaat dicht omdat er enkele kinderen naartoe zijn gegaan die positief hebben getest op corona. Het gaat om leerlingen van de Vrije basisschool Sint-Catharina in Stabroek. De leerlingen van het zesde leerjaar zaten al een week in quarantaine en zijn gisteren (zaterdag) getest door een mobiel testteam. "In één klas van het zesde leerjaar heeft de leerkracht, die ook symptomen had, positief getest, en daarnaast blijken er nog verschillende andere leerlingen besmet met het coronavirus", zegt directeur Guy De Vries van de Sint-Catharinaschool. "Maar in de twee andere klassen van het zesde leerjaar is geen enkele besmetting vastgesteld, ook niet bij de (turn)leerkrachten of poetspersoneel. Dit toont aan dat onze klasbubbels goed werken." 

Ook in het derde leerjaar van de school zijn een aantal coronabesmettingen vastgesteld. De beide klassen van het derde leerjaar zitten nu in quarantaine. "Een mobiel testteam zal woensdag alle leerlingen van het derde leerjaar komen testen. Intussen blijven de leerlingen alvast tot 4 februari in quarantaine."

Meest gelezen