"Captain Tom", 100-jarige veteraan die al wandelend miljoenen inzamelde, nu zelf in ziekenhuis met COVID-19

Kapitein Thomas "Tom" Moore, de 100-jarige Brit die meer dan 35 miljoen euro heeft verzameld voor de Britse gezondheidszorg NHS door rondjes in zijn tuin te stappen met wandelrek, is opgenomen in het ziekenhuis met COVID-19. Dat meldt zijn dochter op Twitter. Moore werd zelfs geridderd door de Britse Queen.

"Mijn vader is opgenomen in het ziekenhuis", schrijft zijn dochter Hannah Ingram-Moore op Twitter. "De laatste weken werd hij al behandeld voor een longontsteking en vorige week testte hij positief op COVID-19." Moore werd thuis verzorgd, maar wordt nu toch in het ziekenhuis opgenomen, omdat hij extra zuurstof nodig heeft. Zijn dochter benadrukt wel dat hij niet op intensieve zorg ligt.

De kranige Tom Moore veroverde met zijn initiatief vorig voorjaar ronduit de harten van de Britten. Hij wilde de gezondheidszorg bedanken na een geslaagde kankerbehandeling en heupoperatie, en hoopte "1.000 pond" te schenken. Moore bedacht het plan om zich te laten sponsoren om elke dag (100 dagen lang) een rondje in zijn tuin met wandelrek te stappen. Die 1.000 pond is uiteindelijk een verbluffende 35 miljoen euro geworden.

Hier ziet u kapitein Tom nog eens aan het werk (video van eind april 2020):

Videospeler inladen...

Later werd hij door de Britse koningin Elizabeth II geridderd. Een mondkapje was toen niet nodig: het zwaard waarmee de Queen een tikje op de schouder van Captain Sir Tom gaf is lang genoeg om de voorgeschreven sociale afstand netjes te respecteren. 

Herbekijk hier de ceremonie:

Videospeler inladen...

Meest gelezen