Videospeler inladen...

Dichteres Delphine Lecompte na beruchte column: "Bart De Pauw zei dat die column hart onder de riem was, vooral voor gezin"

Dichteres Delphine Lecompte kreeg een hoop bagger over zich heen nadat ze in een column in Humo haar nek had uitgestoken voor Bart De Pauw. De televisiemaker moet zich voor de rechtbank verantwoorden voor stalking en elektronische overlast. "Hij liet vriendelijk weten dat wat ik schreef, een hart onder de riem was geweest", zegt ze in "De zevende dag".

Na haar doortocht bij tv-quiz "De slimste mens" was dichteres Delphine Lecompte op slag wereldberoemd in Vlaanderen. Dat die beroemdheid ook een keerzijde heeft, ontdekte ze na het schrijven van een column in weekblad Humo. Daarin nam ze het op voor gevallen televisiester Bart De Pauw. Dit schreef ze:

Bart De Pauw wordt buitenproportioneel gestraft en ik vraag me af wie daar baat bij heeft. Wie voelt opluchting? Of nog lelijker: vreugde?

Ik steek met plezier mijn nek uit voor Bart De Pauw.

Ik ben geen held.

Ik ben een fan.

En ik ben altijd een zondares.

Na die column kreeg ze een hele hoop bagger over zich heen. "Ik sta achter wat ik geschreven heb", zegt ze daarover in "De zevende dag" vanmiddag. "Ik vind die publieke lynchpartijen zeer wansmakelijk. Ik heb gepleit voor mildheid en genade. Ik vind niet dat mensen moeten blijven boeten voor hun fouten."

Toch was ze ook geschrokken door de vele giftige reacties die ze over zich heen kreeg. "Ik heb overwogen mijn leven over een andere boeg te gooien. Scheepshersteller te worden in Helsinki of alpacafokker", zegt ze al lachend. "Nee, ik was wel even in paniek en dacht dat ik een artiestennaam zou moeten aannemen of haiku's schrijven in het Moldavisch."

Ze heeft ook een reactie van Bart De Pauw zelf gekregen op haar column. "Hij liet vriendelijk weten dat wat ik schreef over hem een hart onder de riem was geweest. Vooral voor zijn vrouw en kinderen", zegt Lecompte. "Dat gaf me wel vuur om vol te houden."

Bekijk hieronder het fragment uit "De zevende dag":

Videospeler inladen...

Heb je nood aan een gesprek naar aanleiding van dit nieuws? Dan kan je contact opnemen met Tele-Onthaal. Dat kan gratis via het nummer 106. Ook chatten is mogelijk.

Meest gelezen