Radio 2

Diksmuide schrapt activiteiten voor alle jongeren omdat aantal coronabesmettingen oploopt

Door het oplopend aantal besmettingen besliste Diksmuide om alle activiteiten voor kinderen jonger dan 12 af te schaffen. Omdat de 12-plussers een versoepeling kregen, is de burgemeester verplicht om het verbod uit te breiden. 

In Diksmuide zijn alle activiteiten voor jongeren afgeschaft, tot aan de krokusvakantie. Vorige vrijdag maakte de stad bekend dat ook kinderen jonger dan 12 géén buitenschoolse activiteiten meer mogen doen. Omdat er een versoepeling kwam voor de +12-jarigen, is de burgemeester verplicht om het verbod uit te breiden. Dat geldt nu voor alle kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Burgemeester Lies Laridon (CD&V) beseft dat het een harde beslissing is, maar ze wil geen risico nemen. 

Ik besef dat het hard is, maar ik wil geen risico's nemen

Burgemeester Lies Laridon

Het verbod geldt tot zondag 14 februari, dan start de krokusvakantie. De stad Diksmuide hoopt dat het aantal besmettingen na de vakantie weer onder controle is. 

Ook de woonzorgcentra blijven gesloten. Een bezoekje brengen kan nog altijd niet. Dat geldt voor het WZC Zilvervogel in Woumen en WZC Yserheem in Diksmuide. Pas een week nadat de bewoners en het personeel hun tweede prikje kregen van het vaccin, is bezoek weer toegelaten. 

Ook Langemark-Poelkapelle en Houthulst verbieden buitenschoolse activiteiten, al zeker tot aan de krokusvakantie.

Meest gelezen