Belga

Patiënt psychiatrisch centrum Mortsel valt andere patiënt aan met mes, slachtoffer in levensgevaar

Een 58-jarige patiënte van psychiatrisch centrum Multiversum Campus Amedeus in Mortsel is levensgevaarlijk gewond geraakt nadat ze was aangevallen met een mes door een andere patiënt. Dat meldt het Antwerps parket. De dader vluchtte weg maar kon niet veel later opgepakt worden.

Het parket van Antwerpen onderzoekt een incident in psychiatrisch ziekenhuis Amedeus in de Deurnestraat in Mortsel. Een man van 28 viel een andere patiënt, een vrouw van 58, aan met een mes. Het slachtoffer kreeg verschillende messteken en is in levensgevaar. 

Schoenen in de hand

De dader ging na de mesaanval op de vlucht. Buurtbewoners kregen een melding van het plaatselijke BIN-netwerk dat ze mee moesten uitkijken naar de ontsnapte man. Er werd een beschrijving gegeven, onder meer dat de man gewapend zou zijn en dat hij wellicht met zijn schoenen in zijn hand rondliep. De buurtbewoners werd ook gevraagd om zelf niets te ondernemen als ze de man zouden zien, maar de politie te waarschuwen. Niet veel later kon de man gearresteerd worden. 

Meest gelezen