gemeente Anderlecht

Anderlecht verbouwt oude kerk tot sport- en cultuurcentrum: "Nieuwe impuls voor Kuregem"

De gemeente Anderlecht gaat de Sint-Franciscuskerk in de Kuregemwijk opkopen en omvormen tot een sport- en cultuurcentrum. Dat moet een impuls geven aan de wijk. 

De Sint-Franciscuskerk in Anderlecht staat er vandaag vervallen bij. De kerkfabriek heeft geen geld om de kerk te onderhouden of te restaureren. Daarom zal de gemeente de kerk voor een symbolische euro aankopen, ze restaureren en een nieuwe functie geven als sport- en cultuurcentrum.  

Hiphop en breakdance

Eerst gebeurt er dus een restauratie van de gevel, het dak en het interieur. Die restauratie zal de gemeente niet veel kosten. Omdat de kerk beschermd is als monument komt het meeste geld van het Brussels Gewest. 

Daarna komt het interieur aan de beurt met de inrichting van een klein sportterrein en een culturele ruimte, met inbegrip van een bibliotheek en een leesruimte. In de kerk zal je ook hiphop kunnen leren, net als breakdance, graffiti, slam en beat box. Het circus, dat zal kunnen profiteren van de hoge plafonds, vormt de schakel tussen sport en cultuur. Tenslotte is er ook een tentoonstellingsruimte voorzien. De foto van het grondplan geeft een idee van hoe het interieur er na de werkzaamheden moet uitzien. 

 

gemeente Anderlecht

Meest gelezen