Arbeider in kritieke toestand na val van hoge antenne in Willebroek

Aan de Mechelsesteenweg in Willebroek is vanmorgen een zwaar arbeidsongeval gebeurd. Bij het ontmantelen van een hoge antenne op een appartementsgebouw zakte de antenne in. Een arbeider maakte een smak van 15 meter naar beneden. Hij is in kritieke toestand naar het ziekenhuis gebracht.
 

Drie arbeiders waren een hoge antenne aan het ontmantelen op het dak van een appartementsgebouw. De man die in de antenne was gekropen, had zich beveiligd om niet naar beneden te kunnen vallen. "De man zat helemaal bovenaan en om een onduidelijke reden heeft de antenne het begeven", zegt Jan Anné van de brandweerzone Rivierenland. "De man droeg wel een veiligheidsharnas maar kwam samen met de antenne terecht op het dak, zo'n 15 meter naar beneden." De brandweer heeft de arbeider met een ladderwagen van het dak naar beneden gehaald. Het slachtoffer kreeg de eerste zorgen toegediend in de ziekenwagen. Het gaat om een man van 45. Hij raakte zwaargewond en werd onder politiebegeleiding overgebracht naar het UZA. Zijn toestand is kritiek. Er wordt nu verder onderzocht waarom de antenne het heeft begeven.
 

Meest gelezen