Radio 2

AZ Groeninge in Kortrijk heeft Team van het Jaar: "We zijn heel blij, maar vieren? Dat doen we later wel!"

Het team Neurologie 1 van het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk wint de "Team of the Year-award 2020". Dat is een prijs die elk jaar uitgereikt wordt door Care Talents, een personeelsbedrijf in de verpleegkunde. "We zijn heel blij. Alleen jammer dat we de prijs niet allemaal samen in ontvangst kunnen nemen."

Tussen alle coronamiserie door hebben ze in het ziekenhuis AZ Groeninge in Kortrijk nog eens goed nieuws gekregen. Het team Neurologie 1 wint de "Team of the Year-award". Ze winnen van 243 andere ziekenhuisteams, na onder andere een onlinestemming.

Personeelsdirecteur Alain Balcaen: “Ze hebben de prijs verdiend gewonnen. Het voorbije jaar hebben ze naast hun eigen werk ook nog ondersteuning gegeven aan andere afdelingen, die het extra druk hadden door de coronacrisis. De prijs is meteen ook een hart onder de riem voor het hele ziekenhuis. En zeker voor alle afdelingen die in de vuurlinie staan."

Feestje

Slechts 4 van de 20 personeelsleden van het team konden de prijs in ontvangst nemen. Dat gebeurde buiten op het plein voor de hoofdingang van het ziekenhuis. “De rest van ons team staat aan het venster hierboven te supporteren. Iedereen is dolgelukkig, want het was een hectisch jaar met die coronaperikelen.”

Naast een kader met de titel "Team of the Year 2020" kregen de winnaars een bloemen en een cheque van 1.000 euro. "Jammer dat niet iedereen erbij kan zijn. Maar we halen dat nog wel in met een feestje als het weer kan."

Meest gelezen