Radio 2

Brandweerman raakt gewond bij woningbrand in Brugge

Er waren zondagavond 2 zware branden in onze provincie. In Haringe, bij Poperinge, brak brand uit in 2 loodsen van een boederij. In Assebroek, bij Brugge, ontstond er brand op de bovenverdieping van een rijhuis. Eén van de brandweermannen liep tijdens de bluswerken brandwonden op. 

De brand in Assebroek brak gisterenavond uit. De bewoner zat beneden in zijn zetel terwijl het boven aan het branden was. Het waren de buren die het vuur opmerkten en de bewoner en de brandweer verwittigden. De man kon op tijd naar buiten lopen. Het vuur verspreidde zich razendsnel en de brandweer had veel werk om het onder controle te krijgen. Eén brandweerman liep brandwonden op en moest naar het ziekenhuis. De rijwoning is volledig verwoest, de 2 huizen erlangs liepen rook- en waterschade op. 

Ook nog hoevebrand in Poperinge

Later op de avond brak ook brand uit in een verlaten landbouwbedrijf in de Poperingse deelgemeente Haringe. Ook daar waren het de buren die de brand opmerkten en alarm sloegen. Toen de brandweer aankwam, sloegen de vlammen al metershoog door het dak van 2 loodsen. De brandweer liet de loodsen gecontroleerd uitbranden en heeft nog uren nageblust. 

Radio 2

Meest gelezen