Facebookpagina Carnaval Gullegem

Carnaval in Gullegem verkiest "bubbelprinsen": "Met een echte prinsenhoed voor de winnaars"

In Gullegem zullen ze dit jaar niet 1 prins carnaval verkiezen. Want, iedereen kan prins of prinses worden binnen zijn of haar bubbel door te spelen met de "Hello Prins box".  In die doos zitten allerlei proeven om in de bubbel te spelen. En de winnaar wordt "bubbelprins(es)" carnaval. 

Gullegem is een carnavalgemeente bij uitstek. De Orde van de Vlaskapelle bestaat 50 jaar. Brechts Clauws van de Orde van de Vlaskapelle: "Corona krijgt ons niet klein. We hebben een alternatief coronaproof programma in elkaar gestoken."

Eén van de blikvangers is de Hello Prinsbox waarmee je in je bubbel, prins of prinses carnaval kan worden. In de doos zitten er allerlei ludieke opdrachten. Brecht Clauws: "Bijvoorbeeld een elastiekje over je gezicht naar beneden rollen en gekke grimassen trekken. De winnaar van die proeven wordt bubbelprins of bubbelprinses. Er zit trouwens een heuse prinsenhoed bij voor de winnaar. En ook versnaperingen en een drankje om er een gezellige avond van te maken."

Carnavalwandelingen

Normaal gezien staat er tijdens carnaval 3 weken lang een feesttent in Gullegem. Dan is het 3 weekends volle bak feesten. "Het is erg jammer dat we dat moeten missen. Maar we hebben alternatieve carnavalwandelingen. Vele handelaars hebben carnavalversieringen in hun uitstalraam. We hebben 2 parcours langs die winkels: 1 van 7,5 en 1 van 8,5 km. De wandelaars kunnen met een QR-code punten geven voor die carnavalversieringen. Door deel te nemen kunnen ze mooie geldprijzen winnen. En die kunnen ze dan gebruiken om iets te kopen bij onze plaatselijke winkeliers," zegt Brecht Clauws.

Meest gelezen