Covidcoaches starten in Antwerpen, van de regels nog eens uitleggen tot boodschappen regelen

In Antwerpen gaan vandaag tien covidcoaches aan de slag. Zij zullen contact opnemen met inwoners die positief hebben getest en vragen of ze hen kunnen helpen om de coronamaatregelen goed op te volgen. De stad zet de coaches in de eerste plaats in in wijken waar de besmettingscijfers hoog liggen.

Onder andere in de Joodse buurt in de stad Antwerpen zullen de covidcoaches aan de slag gaan. Districtsschepen Samuel Markowitz (Open VLD) is één van hen. "Ik zal de mensen bijstaan met de juiste informatie over de coronamaatregelen. We merken dat mensen soms zoveel informatie krijgen, die vaak verandert, dat er veel verwarring is. De mensen uit de Joodse gemeenschap kennen mij persoonlijk en weten hoe ze mij kunnen bereiken als ze vragen hebben", aldus Markowitz.

Daarnaast wil de stad ook inzetten op de de tachtigplussers. "Voor hen willen we vooral de quarantaine en thuisisolatie menselijker maken. Zij hebben soms niemand om boodschappen te doen. Hoe kan je dan in isolatie blijven?", zet Michaël Lescroart, woordvoerder van de Antwerpse schepen voor Gezondheid Fons Duchateau (N-VA). "De covidcoach belt die inwoners op en probeert hen zo goed mogelijk te helpen. Hij/zij legt de regels nog eens uit, kan doorverwijzen naar de juiste instanties of de hulp van vrijwilligers inschakelen die boodschappen kunnen doen", besluit Lescroart.

Meest gelezen