Eerstelijnszone Scheldekracht schakelt evenementenbureau in om vrijwilligers te selecteren voor vaccinatiecentra

Om te selecteren wie van de 1.000 vrijwilligers in de vaccinatiecentra van Wetteren en Wachtebeke kan werken, schakelt eerstelijnszone (ELZ) Scheldekracht een evenementenbureau in. De HR-medewerker van het bureau heeft het nu niet druk met feesten organiseren en zoekt als personeelsverantwoordelijke de gepaste vrouwen en mannen die ons aan een coronaspuitje zullen helpen.

“Ik heb mij kandidaat gesteld om personeel te selecteren. De ELZ kende mij al, want ik ben al coördinator in de triagecentra van Merelbeke en Beervelde,” vertelt Delfien Schepens enthousiast. Ze werkt voor evenementenbureau De Feestarchitect in Destelbergen, maar dat werk staat nu op een zeer laag pitje. Daardoor is er tijd om iets anders te doen.

 Als HR-consultant selecteert ze nu de mensen die in de vaccinatiecentra van Wetteren en Wachtebeke zullen werken. Er hebben zich meer dan 1.000 vrijwilligers gemeld. “Dat is enorm, iedereen wil zijn steentje bijdragen. Dat maakt het moeilijker om alles te overzien, maar er is zoveel solidariteit binnen de bevolking, dat geeft een warm gevoel.” 

Die solidariteit binnen de bevolking geeft vertrouwen dat we in de opdracht zullen slagen

Selectie en planning

Voor het vaccinatieteam moet Delfien iedereen selecteren en inplannen. Ze doet dat niet alleen, maar met een team van experten in de medische zorg, verpleging en farmaceutische sector. “We selecteren per rol die iemand zal uitvoeren en zoeken een methode van hoe we gaan werken.”

Omdat de ELZ de mensen die zich hebben gemeld ook een stand van zaken wil geven, is de druk groot. “De deadline is heel strak, iedereen zit te wachten op een openingsdatum en met hoeveel mensen er zal gewerkt worden. Dat hangt natuurlijk af van de beschikbaarheid van de vaccins,” legt Delfien uit. 

Normaal gezien zal de grootscheepse vaccinatie van de bevolking half februari, begin maart starten.

Meest gelezen