Radio 2

Fordfabriek in Genk is nog voor de zomer helemaal gesloopt

De afbraak van de Fordfabriek in Genk zit in een laatste rechte lijn. Momenteel wordt de B-hal gesloopt, tegen juni moet die volledig opgeruimd zijn. De site van 40 hectare is de voorbije jaren al omgevormd tot een groot bedrijventerrein, met verschillende nieuwe bedrijven.

Op 18 december 2014 rolde de laatste Mondeo van de band in Genk en 4 maanden later werd de conveyor, de transportband tussen Ford en verschillende toeleveranciers al gesloopt. In juni 2017 startte de sloop van de Ford-fabriek zelf. En tegen de zomer zullen alle gebouwen en installaties van Ford op de site weg zijn. 

Alleen de B-hal staat nog gedeeltelijk recht. Alle andere gebouwen hebben intussen al plaats gemaakt voor nieuwe bedrijfshallen. Zo nam logistiek bedrijf H.Essers er al nieuwe magazijnen in gebruik voor de opslag en verwerking van chemische producten.

Het terrein is in totaal 40 hectare groot. Er is onder meer plaats voor een bedrijvenpark voor hoogtechnologische industrie en e-commerce. De onderhandelingen met verschillende bedrijven lopen, vertelt Wesley Mazzei van Genk Green Logistics: "We hebben twee warehouses, samen goed voor 20.000 vierkante meter. Daar willen we spelers in onderbrengen die zowel logistieke toegevoegde waarde of de maakindustrie kunnen vertegenwoordigen. De onderhandelingen daarover zitten in een laatste rechte lijn."

Radio 2
Radio 2

Meest gelezen