Pascal Broze

Meer politie in Brussels Jubelpark na petitie tegen seksueel geweld

Het Brusselse Jubelpark moet veiliger worden, dat zeggen  burgemeesters van Brussel, Philippe Close (PS) en Etterbeek, Vincent De Wolf (MR). Aanleiding voor het versterken van de veiligheid is een petitie van de Catalaanse Carla, die er bijna werd verkracht. 

Wanneer de Catalaanse Carla zo'n tien dagen geleden, op een vrijdagavond naar huis gaat, wordt ze in het Brusselse Jubelpark achtervolgd door een man. Wanneer ze stopt om de man te laten passeren, wordt ze vastgegrepen. Carla beseft dat de man haar wil verkrachten en kan het op een lopen zetten. Wanneer ze de volgende dag aangifte doet bij de politie, krijgt ze te horen dat er al verschillende gelijkaardige voorvallen gebeurd zijn in de buurt van het Jubelpark, maar dat de politie op vlak van preventie weinig doet. Daarop besluit de Catalaanse een petitie te starten waarin ze onder andere meer politie in het Jubelpark vraagt. 

Het kan niet dat vrouwen zich onveilig voelen in het hartje van de hoofdstad

Burgemeesters Philippe Close (PS) en Vincent De Wolf (MR)

Op iets meer dan een week tijd werd de petitie al zo'n 9.500 keer ondertekend. Daarnaast kwam de oproep ook niet in dovemansoren van  enkele Brusselse politici terecht. Burgemeester Philippe Close en zijn Etterbeekse collega, Vincent De Wolf, lieten intussen weten in  te zetten op meer veiligheid in de buurt van het Jubelpark. “Het kan niet dat vrouwen een gevoel van onveiligheid ervaren in het hartje van de hoofdstad", zeggen beide burgemeesters. "We moedigen ze aan om de feiten te rapporteren en een klacht in te dienen. Daarnaast worden er  bijkomende maatregelen genomen om de veiligheid in het Jubelpark  te versterken."

Volgens de politiediensten waren er de voorbije twee jaar, vier pogingen tot aanranding in het park. Maar mogelijk zijn het er veel meer. De politie roept dan ook op om seksueel geweld altijd te melden.  

Meest gelezen