Dorianne Aussems (links), met Julio, Mirthe, Armin en Anouk (zittend in de zetel)
VRT

Loslaten en afscheid nemen, hoe doe je dat? Vier jongeren delen hun verhaal in MNM-reeks "Nu is Ooit"

MNM, de jongerenzender van de VRT, lanceert vandaag een gloednieuwe videoreeks op VRT NU. In "Nu is Ooit" praat MNM-Dj Dorianne Aussems met vier jongeren over loslaten en afscheid nemen. Want hoe doe je dat eigenlijk?  

"Nu is ooit" is de gloednieuwe videoreeks van MNM, de jongerenzender van de VRT. Daarin praat DJ Dorianne Aussems met vier jongeren over loslaten en afscheid nemen. Zelf heeft ze het daar ook moeilijk mee. "De ene dag is een persoon er nog, de andere dag niet meer. Zoveel jaar na het verlies van mijn moeder weet ik nog steeds niet precies hoe dat moet. Het zit in de kleinste dingen." Armin (19), Julio (18), Anouk (17) en Mirthe (16) delen met haar en met elkaar hun ervaringen met afscheid en op welke manier zij moeten en durven loslaten.

Vier verschillende jongeren, vier verschillende verliesverhalen

 • Armin Molina
  Armin koos er op zijn 13e voor om te verhuizen van Turnhout, waar hij bij zijn moeder woonde, naar Leuven, waar zijn vader woonde. Hij voelde dat zijn leefwereld zich tegen hem keerde en besloot om ergens helemaal opnieuw te beginnen.
 • Julio Joseph
  Julio identificeert zich als non-binair en wil gewoon aangesproken worden met hun naam. Voor die is er geen verschil. De ouders van Julio dachten daar anders over en na een discussie zetten ze die afgelopen zomer op straat.
 • Anouk De Borger
  De moeke van Anouk was dement en werd net voor de eerste lockdown in een rusthuis opgenomen. Bezoek was heel lang niet mogelijk. Tijdens de tweede lockdown is de moeke overleden. Anouk worstelde met afscheid nemen van iemand die er fysiek nog wel is, maar mentaal al lang verdwenen.
 • Mirthe Van Vlierberghe
  Twee jaar geleden stapte de papa van Mirthe onverwachts uit het leven. Ze vertelt hoe ze de rollercoaster van het verlies over zich liet komen en een gezin probeert te vormen met haar moeder en broer zonder hem.

Bekijk alvast enkele fragmenten

Videospeler inladen...

Het is niet de eerste videoreeks van MNM. Onlangs was er Het zelfportret, waarin DJ Laura Govaerts met bekende jongeren praat over hun onzekerheden. En er is ook de fictiereeks "Bathroom Stories" over Isa en Flo, twee beste vriendinnen die gaan samenwonen. Beide reeksen kan je bekijken op VRT NU.

Meest gelezen