Regenboogstadion in Waregem wordt Elindusarena

Het Regenboogstadion, de thuisbasis van voetbalclub SV Zulte Wargem, krijgt een nieuwe naam: Elindusarena. De naam verwijst uiteraard naar een sponsor van de club. Als knipoog naar de vroegere naam en de hele geschiedenis erachter, zal de omgeving rond de Elindusarena 'Regenboogpark' genoemd worden.

De stad Waregem en SV Zulte Waregem lanceren vandaag officieel de nieuwe naam van het Regenboogstadion. Dat zal voortaan 'Elindusarena' heten. De naam verwijst naar het Kortrijkse energiebedrijf Elindus. Dat heeft een contract van 10 jaar als sponsor en is ook eigenaar van één van de tribunes. 

De oorspronkelijke naam van het stadion, 'Regenboogstadion', refereert eigenlijk naar de wielersport. Meer bepaald naar de regenboogtrui die de winnaar van het wereldkampioenschap krijgt. In 1957 was de aankomst van het WK in Waregem, ter hoogte van waar het voetbalstadion nu is. Om de herinnering aan die gebeurtenis levend te houden - ondanks de nieuwe naam van het stadion - zal de omgeving van  de Elindusarena 'Regenboogpark' genoemd worden.

Protest

Een aantal jaar geleden was al eens geopperd om het Regenboogstadion anders te noemen. Daar kwam toen veel protest tegen. Hoe de fans nu zullen reageren, valt nog af te wachten. Al ligt de nieuwe naam waarschijnlijk minder gevoelig nu. De voorbije dagen hadden SV Zulte Waregem, de stad en Elindus al een aantal subtiele hints gegeven dat er een nieuwe naam zou komen. De fans waren al druk aan het speculeren op sociale media.

Meest gelezen