2007 Getty Images

"Saved by the bell"-acteur Dustin Diamond (44) overleden aan kanker

De Amerikaanse acteur Dustin Diamond is op 44-jarige leeftijd overleden aan de gevolgen van longkanker, een diagnose die hij amper drie weken geleden kreeg. Diamond vertolkte de slungelige krullenbol Screech in de sitcom "Saved by the bell".  

Dustin Diamond begon als kind te acteren. Hij raakte vooral bekend met zijn onhandige, maar charmante personage Samuel "Screech" Powers in de tv-show "Saved by the bell". Screech was een van de leerlingen in een typische Amerikaanse high school, met als tegenspeler de populaire blonde Zach. Dustin Diamond vertolkte de rol maar liefst dertien jaar, van 1988 tot in 2000. 

Na de vele spin-offs van "Saved by the bell" deed hij een boekje open over zijn medespelers in het boek "Behind the bell". Dat lokte veel kritiek uit. Later maakte Dustin Diamond carrière als stand-upcomedian. Hij figureerde in allerlei spelprogramma's en realityshows, maar haalde ook het nieuws met allerlei problemen, zoals een faillissement en een veroordeling wegens een steekpartij in een bar.

Dustin Diamond werd vorige maand opgenomen in een ziekenhuis in Florida. Amper drie weken later is hij overleden aan de gevolgen van longkanker. "Dustin heeft niet geleden en daar zijn we dankbaar voor", meldt Roger Paul, de woordvoerder van de acteur. 

Meest gelezen