Studenten HOGENT halen gemiste stage in in vaccinatiecentra of doen er vakantiejob

Studenten verpleegkunde kunnen gemiste stages van de eerste lockdown inhalen in de vaccinatiecentra. De Hogeschool Gent (HOGENT) kan zo 300 studenten toch stage laten lopen. Studenten kunnen ook bijklussen in centra als vakantiejobber. 

Heel wat studenten hebben tijdens de strenge lockdown vorig jaar geen stage kunnen lopen. Om die achterstand goed te maken heeft HOGENT een regeling uitgewerkt waarbij studenten kunnen meehelpen in vaccinatiecentra als inhaalstage. “We hebben 300 studenten die inhaalstages moeten doen. Ze zullen 16 uur in een vaccinatiecentrum werken, verdeeld in 4 blokken van 4 uur. Het zal kort maar intensief zijn”, vertelt Sofie Eerens, opleidingshoofd verpleegkunde, bij Radio 2 Oost-Vlaanderen. 

Er is extra opleiding en natuurlijk zijn er ook leerkrachten in het centrum voor ondersteuning 

Sofie Eerens, HOGENT

Helpen in Flanders Expo

HOGENT werkt vooral samen met het vaccinatiecentrum in Flanders Expo. Daar zullen de komende weken en maanden meer dan 100.000 Gentenaars een coronaspuitje kunnen krijgen. Het is niet zo dat de studenten zomaar in het werkveld gegooid worden, legt Eerens uit. “Ze krijgen extra praktijklessen om hen op te leiden en in het centrum zullen ook praktijkleerkrachten aanwezig zijn om te helpen. Bovendien lopen ze ook eerst enkele uren dubbel met iemand.”  Studenten die stage willen doen in andere centra in Oost-Vlaanderen zullen via de provincie geholpen worden. Ze kunnen rechtstreeks contact opnemen met een verantwoordelijke om te bekijken wat er kan.

Ook als vakantiejob

Het waren de studenten zelf die gevraagd hebben om mee te mogen helpen aan dit unieke gebeuren. Ze zien het als een uitdaging. Studenten die na de stage als vakantiejob willen meewerken in een centrum, kunnen dat ook, maar moeten dat zelf regelen via de vaccinatiecentra zelf. 

kasto80

Meest gelezen