Tim De Knyf is de nieuwe burgemeester van Sint-Lievens-Houtem: “Er komt een groot feest op de markt vanaf het toegelaten is”

In Sint-Lievens-Houtem is Tim De Knyf (Nieuw Houtem) vanaf vandaag de nieuwe burgemeester. Hij vervangt partijgenoot Lieven Latoir die na 26 jaar met pensioen gaat. De Knyf gaat meteen aan de slag: “We moeten de lokale vaccinatiestrategie uitrollen, dus ik weet zeker wat te doen.”

In afwachting van zijn eedaflegging begint Tim De Knyf (Nieuw Houtem) vandaag al als waarnemend burgemeester van Sint-Lievens-Houtem. De voormalig eerste schepen van de gemeente is daarmee pas de vierde burgemeester van Sint-Lievens-Houtem sinds de Tweede Wereldoorlog. Dat is niet onlogisch als je bedenkt dat de burgemeesterssjerp 26 jaar lang ononderbroken werd gedragen door partijgenoot Lieven Latoir, die nu met politiek pensioen gaat. 

Latoir heeft in de 26 jaar dat hij burgemeester was zoveel spullen verzameld dat hij wel nog eventjes zal bezig zijn om zijn bureau leeg te maken

Tim De Knyf (Nieuw Houtem), de nieuwe burgemeester van Sint-Lievens-Houtem

De overdracht van de burgemeesterssjerp verliep bijzonder vlot: “Wij hebben het geluk dat we met onze partij Nieuw Houtem een absolute meerderheid hebben, waardoor er in het schepencollege alleen mensen van onze partij zitten. We kunnen dus vrijuit spreken en werken. Dat soort dingen kunnen dus gemakkelijk geregeld worden.”

“De inrichting van mijn nieuw bureau is nog niet gelukt. Latoir was naast burgemeester ook huisarts, dus hij heeft een drukke loopbaan gehad. Hij heeft in de 26 jaar dat hij burgemeester was zoveel spullen verzameld en zoveel dossiers liggen dat hij wel nog eventjes zal bezig zijn om alles leeg te maken. Hij is er nu een maand of twee mee bezig. Laat ons zeggen dat we hem gaan helpen als hij daar binnen een half jaar nog mee bezig is”, lacht De Knyf.

Combineren met bedrijf in evenementensector

De Knyf zal het burgemeestersambt combineren met zijn bedrijf dat congressen organiseert. Nu de  evenementensector stil ligt door de coronacrisis kan De Knyf zich wel concentreren op zijn nieuwe job: “Het is een geluk bij een ongeluk dat ik nu nauwelijks werk heb voor mijn zelfstandige zaak. Ik zal mij in deze periode dus voltijds kunnen bezig houden met de gemeente. Dat is ook niet slecht want er ligt veel werk op de plank. Wij moeten hier de lokale vaccinatiestrategie uitrollen, dus ik weet zeker wat te doen.”

En of er nog een feestmomentje komt voor de kersverse nieuwe burgemeester? “Vanaf het toegelaten is zijn we van plan om in Sint-Lievens-Houtem een groot feest te geven op de markt. Daar zal zeker genoeg plaats zijn, want we hebben het tweede grootste marktplein van België met een overdekte markthal.”

Beluister hier het gesprek met Tim De Knyf in 'Start Je Dag ' op Radio 2 Oost-Vlaanderen:

Meest gelezen