Twee nieuwe straten in Brugge krijgen de naam van een vrouw, die van Marie Pintelon en die van Jeanine Behaegel

In de Brugse deelgemeenten Sint-Andries en Sint-Pieters is er nu een Marie Pintelonstraat en een Jeanine Behaegelstraat. Brugge geeft daarmee gehoor aan de oproep die VRT-presentatrice Sofie Lemaire een tijd geleden al lanceerde, om meer straten de naam te geven van een verdienstelijke vrouw. 

De Marie Pintelonstraat in Sint-Andries en de Jeanine Behaegelstraat in Sint-Pieters zijn 2 nieuwe straten. De eerste is genoemd naar een bekende vroedvrouw, geboren in 1894, die heel wat jonge vroedvrouwen heeft opgeleid. Ze was medestichtster van het Sint-Annamoederhuis aan de Sint-Annarei en had er ook een tijd de algemene leiding. Jeanine Behaeghel is een bekende Belgisch grafisch ontwerpster en kunstenares, die sinds de jaren 60 in Sint-Pieters woonde. 

Ook Brugse fietspaden krijgen een naam

Het stadsbestuur van Brugge nam nog een andere opvallende beslissing: ook enkele fietspaden, die niet langs de openbare weg liggen en dus "op zichzelf" bestaan, zullen binnenkort een eigen naam krijgen. Op die manier zijn ze onder meer gemakkelijker te vinden voor hulpdiensten, mocht er wat gebeuren.

Meest gelezen