Tweede kringwinkel van Opnieuw en Co in Mortsel: "Hergebruik zit in de lift"

Opnieuw en Co opent vandaag een tweede winkel in Mortsel. Het gaat om een kleiner pand aan de Vredebaan. Omdat de oppervlakte er dus beperkt is, wordt zowat alles verkocht behalve meubels. Bedoeling is om de beide kringwinkels in Mortsel op termijn samen te voegen tot één zaak. Die komt in een grote loods.
 

Opnieuw en Co had al een grote kringwinkel, aan de Borsbeeksebinneweg. Daar komt nu een kleinere winkel van zo'n 350 vierkante meter bij aan de Vredebaan. Er zullen kleding, speelgoed, boeken en huisraad worden verkocht. "Voor meubelen hebben we hier helaas geen plaats", vertelt directeur Koen Goemans. "We beschikken maar over zo'n 350 vierkante meter."
 

We worden nog altijd overstelpt met spullen. Er komen minder klanten maar wie koopt, geeft meer geld uit.
Koen Goemans, directeur Opnieuw & Co

Het is niet evident om in coronatijden een nieuwe winkel te openen maar er was een kans die Opnieuw en Co niet kon laten gaan. "De voormalige oldtimer showroom van Carrosserie Cryns kwam leeg te staan. We kwamen met de eigenaar tot een akkoord om de ruimte te huren. Die komt van pas want ondanks corona merken we dat veel mensen toch herbruikbare goederen blijven aanbieden. Zeker tijdens de eerste lockdown hadden veel mensen tijd om op te ruimen en nadien zijn we overstelpt met spullen. Het blijft een hele opdracht om die aanvoer van goederen te verwerken. Daarom zijn onze geefpunten aan de winkels op zaterdag nog altijd dicht. Met deze extra winkel kunnen we weer wat meer aan. Door corona komen er minder klanten maar wie komt, geeft wel meer uit", zegt Goemans.

Deze tweede vestiging in Mortsel kan tegen eind dit jaar voor 17 jobs zorgen. Het gaat om 2 leidinggevenden en 15 mensen met een leefloon die via het OCMW in de kringwinkel kunnen werken. Het is de bedoeling de twee kringwinkels in Mortsel over drie jaar samen te voegen tot één zaak. Die komt in een grote loods in de buurt. Opnieuw & Co is een kringloopcentrum met zes vestigingen in Lier, Duffel, Mortsel, Kontich en Kessel. Er werken zo'n 400 mensen. Het gaat vooral om kortopgeleide personen en langdurig werklozen.
 

Meest gelezen