Militaire kledingswinkel in Leopoldsburg wordt vaccinatiecentrum: "Vroeger verkocht ik hier bottines, nu kom ik hier mijn spuitje halen"

Het vaccinatiecentrum in Leopoldsburg is in volle opbouw. In de vroegere Milshop, dat is de winkel waar militairen hun kleding kochten, worden de ruimtes klaar gemaakt. Over een paar weken krijgen hier de inwoners uit Ham en Leopoldsburg hun vaccin. 

In de voormalige Milshop trekken elektriciens kabels. Eentje voor het alarmsysteem om de vaccins veilig op te bergen, een kabel voor wifi en nog wat extra elektriciteit. Voor de rest is de vroegere Milshop bijzonder geschikt om een vaccinatiecentrum van te maken. De bali staat er al en in de grote hal waar de vesten, bottines en broeken opgeslagen lagen, is er plaats genoeg om op veilige afstand te vaccineren.  

"De Milshop is 2.600 vierkante meter groot, maar we verwachten ook dat hier 22.000 mensen gevaccineerd zullen worden”, zegt burgemeester Marleen Kaufmann (CD&V). “Deze locatie is daar zeer geschikt voor.”

Militairen shoppen online

Vorig jaar besliste het leger om de kleding uit te besteden aan Katoen Natie. Militairen bestellen hun uitrusting nu online en het pakje wordt thuis afgeleverd. "Waar vroeger de Milshop onze militaire JBC was, bestellen we nu bij de militaire Zalando", zegt communicatieverantwoordelijke Nordin Nakkach. "Regelmatig komt er een 'fitbus' langs. Daar kunnen we dan kleding passen, zodat we meteen de juiste maat bestellen. De Milshop staat dus leeg en we zijn blij dat we met deze accommodatie ons steentje kunnen bijdragen, zegt Nordin."

(lees verder onder de foto)

Dirk Verbiest werkte vroeger in de Milshop. "Nu kom ik hier binnenkort mijn spuitje halen", lacht hij. In de zaal hangen verschillende spiegels. "Zo kon je zien of de kleding goed zat. Maar ik keek toch altijd even mee, want de mouw van een vest mag niet meer dan 2 cm afwijken van de voorgeschreven lengte. De naaisters zouden die dan aanpassen. Nu de Milshop dicht is en ik elders op de basis werk, kan ik het niet nalaten om te kijken of de kleding van de militairen goed zit."

Meest gelezen