Radio 2

Wegwijzers voor Eddy Merckx-fietsroute plots verdwenen: "Route is nu maar een nummer in een app meer"

In Meise zijn de wegwijzers voor de Eddy Merckx-fietsroute verdwenen. De zeshoekige bordjes werden weggenomen en de route is nu opgenomen in het fietsknooppuntennetwerk. Emiel De Boeck, die destijds de route mee uitstippelde, reageert verbaasd en ontzet.

Ruim 20 jaar geleden werd in Meise de Eddy Merckx-fietsroute geopend: een bewegwijzerd parcours van ongeveer 40 kilometer, dat diende als eerbetoon aan de wielerlegende, die in Meise woont. Maar nu zijn de zeshoekige bordjes weg. De route maakt voortaan deel uit van het fietsknooppuntennetwerk van Vlaams-Brabant. Onaanvaardbaar, vinden de initiatiefnemers van toen.

Onaanvaardbaar

Emiel De Boeck, een van de initiatiefnemers destijds, is verbaasd: "Wij wisten nergens van. Plots zijn alle bordjes van de route weggenomen. Mensen komen nochtans van ver om speciaal deze route te rijden. Maar nu moeten ze het parcours downloaden en met een app rijden. Zo jammer, een verlies voor Meise. Ik zal dit aankaarten bij de gemeente en provincie", belooft Emiel. 

App

Voor alle duidelijkheid: de route op zich blijft dus wel bestaan. Ze maakt nu wel deel uit van het provinciaal fietsroutenetwerk en je kan ze nog altijd rijden met de aanwijzingen van een app. De route blijft ook langs de woning van Merckx en langs zijn monument lopen. "Maar het is toch jammer dat ze als themaroute verdwijnt en nu door het leven gaat als een nummer", vindt Luc Larivière, die peter is van de Eddy Merckx-route.  

Meest gelezen