foto: Google Maps

3 scholen in Sint-Truiden blijven voorlopig dicht: "Nieuwe besmettingen na tweede testing"

In Sint-Truiden zijn leerlingen en leerkrachten voor een tweede keer getest op het coronavirus. In basisschool Schuttershof, leefschool De Villa en kleuterschool 't Molentje zijn daarbij nieuwe besmettingen aan het licht gekomen. Ze blijven daarom tot eind volgende week dicht. 

"Om op een veilige manier van start te kunnen gaan, is het aantal nieuwe besmettingen na de tweede testing, zowel bij leerlingen als personeelsleden, nog steeds te hoog", zegt burgemeester Veerle Heeren. Het Schuttershof, De Villa en de kleuterschool 't Molenhofje moeten dus tot volgende week vrijdag dicht blijven, dan start de krokusvakantie. "Om de verspreiding van het virus tot een minimum te beperken. In basisschool Schuttershof zal het afstandsonderwijs tot aan de krokusvakantie verdergezet worden." 

3 andere scholen in Sint-Truiden kunnen wél opnieuw opstarten. Het gaat om de basisscholen Momentum, De Letterfant en de Bloesem in Sint-Truiden.

Meest gelezen