AFP or licensors

Amerikaanse acteur Hal Holbrook (95) overleden, bekend van "Into the wild" en "All the presidents' men"

De Amerikaanse acteur Hal Holbrook is op 95-jarige leeftijd overleden. Hij is vooral bekend van de films "Into the wild" en "All the presidents' men". Hij stierf op 23 januari in zijn huis in Beverly Hills, maar The New York Times kwam nu pas met het nieuws naar buiten.

Hal Holbrook is bij het grote publiek vooral bekend door zijn rol als Deep Throat in de film "All the presidents' men" uit 1976 over het Watergateschandaal. In deze film speelde hij de onderdirecteur van de FBI die informatie doorsluisde naar de journalisten Carl Bernstein en Bob Woodward. Hij speelde ook een bijrol als grootvader in de film "Into The Wild" uit 2007. Die film leverde hem een Oscarnominatie op voor beste bijrol.

Bekijk hier de trailer van "Into the wild" (lees verder na de video):

Videospeler inladen...

Naast films speelde hij ook vaak mee in theaterstukken. Zo vertolkte hij meer dan 60 jaar de rol van schrijver Mark Twain in een onemanshow. Zijn laatste show deed hij op 92-jarige leeftijd.  In 1966 werd de onemanshow bekroond met een Tony Award, de meest prestigieuze prijs in het Amerikaanse theater.

Holbrook was getrouwd met actrice Dixie Carter, die 11 jaar geleden op 70-jarige leeftijd stierf.  Waaraan hij zelf overleed, is nog niet bekend.

Meest gelezen