"Ben jij een van de 46.535?": zoveel mensen hoopt de eerstelijnszone Baldemore te vaccineren.

De gemeenten Balen, Dessel, Mol en Retie, samen de eerstelijnszone Baldemore, streven naar minstens 46.535 inwoners die zich laten vaccineren. Een speciale campagne moet hen daartoe overtuigen. Als dat aantal gehaald wordt, dan zijn 7 op de 10 inwoners gevaccineerd. Dan zou er groepsimmuniteit zijn en is ook wie niet gevaccineerd werd beter beschermd. 

Vaccineren is niet wettelijk verplicht. Maar om de hele samenleving te beschermen moeten voldoende mensen immuun zijn. Die zogeheten groepsimmuniteit wordt gehaald als ongeveer 70 procent gevaccineerd is. Om mensen te overtuigen en aan die 70 procent te geraken, lanceren Balen, Dessel, Mol en Retie samen een campagne met de slagzin: "Ben jij één uit de 46.535?". Zoveel mensen zouden moeten gevaccineerd worden. 

"Ik ben geen viroloog", zegt Johan Leysen, de burgemeester van Balen, "maar ik hoor zo iedereen zeggen dat de groepsimmuniteit de beste dam opwerpt tegen het circuleren van het virus. Dat moet dus het doel zijn van iedereen."

Eind deze maand krijgen alle inwoners nog een magazine in de bus met alle praktische informatie over het vaccinatiecentrum waar ze terechtkunnen. 

Meest gelezen