Brabanthal klaar als vaccinatiecentrum: "28 dokterskabinetten gebouwd"

Het vaccinatiecentrum van de stad Leuven in de Brabanthal is klaar. In de hal zijn 28 dokterskabinetten gebouwd. In zo een kabinet gebeurt zowel het medisch voorgesprek als de vaccinatie zelf. 

De Brabanthal in Leuven is helemaal klaar als vaccinatiecentrum. Voor de opbouw werkte de stad samen met een evenementenbureau. En experten van UZ Leuven, het Heilig Hartziekenhuis en de eerstelijnszorg hebben samen met de stadsdiensten het hele vaccinatiegebeuren, van onthaal tot de wachtruimte, uitgetekend. "Hier is enorm hard gewerkt door veel mensen om deze klus te klaren", zegt burgemeester Mohamed Ridouani. "Niet alleen technisch is het in orde, er hangt ook een huiselijke sfeer. En dat is belangrijk want dat draagt bij tot de motivatie om je te laten vaccineren."

Dokterskabinetten

In de Brabanthal wordt gewerkt met een systeem van dokterskabinetten. Er zijn 28 kabinetten gebouwd, wat qua capaciteit overeenkomt met 12 à 16 vaccinatielijnen. “In dat kabinet vindt zowel het medisch voorgesprek, de vaccinatie zelf als de registratie van de vaccinatie plaats”, zegt Bart Tirez, voorzitter van Eerstelijnszone Leuven. “Dat zorgt ervoor dat Leuvenaars zich minder moeten verplaatsen binnen het vaccinatiecentrum, en dat we het medisch personeel efficiënter kunnen inzetten."

Bevrijdingsfeestje

Burgemeester Ridouni hoopt dat iedereen zich laat vaccineren: "Door je te laten vaccineren draag je bij tot de gezondheid van iedereen, dat is de enige manier om door deze crisis te geraken." En de burgemeester denkt ook al aan een feestje als iedereen gevaccineerd is: "De Brabanthal is gekend als feesttempel. Waarom zouden we niet op het moment dat de laatste inwoner gevaccineerd is, de stoelen aan de kant zetten en de muziek heel luid zetten voor een bevrijdingsfeestje."

Meest gelezen