Red Sport Padel

Brugs bedrijf legt overal padelterreinen aan: "Ik heb maar weinig tijd om zelf nog eens te spelen"

Voor de aanleggers van padelterreinen is het alle hens aan dek. Door de populariteit van de sport zijn er veel nieuwe velden nodig. "Tegen de zomer zullen we al 100 terreinen aangelegd hebben. In heel 2020 waren er dat 50", zegt Mattias Van Holm van Tomaspor in Sint-Andries Brugge.

Tomaspor legt padelterreinen aan in heel België. "Ik ben momenteel in Tienen en straks moet ik nog naar Luik", zegt Mattias Van Holm. Het bedrijf bouwt zowel indoor als outdour padelvelden. "Als het binnen is, mag je op 3 dagen per terrein rekenen. Voor outdoorterreinen zijn er grondwerken nodig en dan kan het enkele weken tot een maand duren."

Het orderboekje van Tomaspor zit tot de zomer al vol. "Dan zullen we al 2 keer meer nieuwe terreinen gebouwd hebben dan in het hele jaar 2020."

Onderhoud

Dat padel zo populair is voor het ogenblik komt door 2 zaken, meent Matthias. "Het is een sport die voor iedereen toegankelijk is. Er zou sowieso een groei komen. Maar corona heeft alles versneld. Het is één van de weinige sporten die nog toegelaten zijn. En daardoor hebben spelers van voetbal, basket en volley zich op padel gestort."

Er zal een moment komen dat alle clubs padelterreinen hebben. Maar dan dreigt het zwarte gat niet. "Er is onderhoud nodig aan de velden. Bovendien hebben ze een bepaalde levensduur. Na verloop van tijd zullen ze aan vervanging toe zijn."

Er is 1 nadeel aan het succes. Mattias: "Ik ben begonnen met de aanleg van terreinen uit passie voor de sport. Maar ik heb door de drukte maar weinig tijd om nog zelf te spelen."

Meest gelezen