Drumleraar Patrick heeft al jaren tinnitus: "Toen de piep niet meer wegging wist ik: dit is voor altijd"

Het is de internationale tinnitusweek. Naar aanleiding daarvan doet Patrick Demayer uit Mechelen zijn verhaal. Patrick is drumleraar en heeft al jaren tinnitus. "Dat constante gesuis in je oren is om gek van te worden, maar je probeert ermee te leven", vertelt hij op Radio 2 Antwerpen.

Voor Patrick begon het oorsuizen jaren geleden. "Thuis had ik een studio gebouwd om mee te kunnen spelen met muziek op mijn drumstel. Elke keer zette ik de muziek iets luider. Op een dag kwam ik buiten en merkte ik dat er een constante piep was. Ook de dag erna was die er nog steeds. Toen wist ik: dit is voor altijd", vertelt Demayer.

Je probeert ermee te leven, maar de vraag is hoe lang dat nog lukt.

Het oorsuizen is er altijd, maar soms heeft Patrick er meer last van dan anders. "Als ik moe of gestresseerd ben is de piep meer aanwezig dan andere dagen. Het is iets wat nooit meer verdwijnt. Je probeert ermee te leven, maar de vraag is hoe lang dat nog lukt", zucht hij.

Patrick wil iedereen oproepen om zichzelf te beschermen. "Zeker in kleine afgesloten zalen waar het geluid niet weg kan is dat heel erg belangrijk. Gebruik dan alsjeblieft oordoppen. Zet je volume niet te luid als je een hoofdtelefoon opzet, want ook dan loop je een groot risico op tinnitus."

Meest gelezen