Adil El Arbi en Bilall Fallah
Maureen De Wit

El Arbi en Fallah verfilmen opnieuw boek van Dirk Bracke: "Straks doet het geen pijn meer" 

Regisseurs Adil El Arbi en Bilall Fallah gaan opnieuw een boek van de Vlaamse jeugdauteur Dirk Bracke verfilmen. "Straks doet het geen pijn meer" was het meest aangrijpende boek dat Adil El Arbi tijdens zijn jeugd las. Eerder maakte het duo al "Black", een film over jongerenbendes, gebaseerd op het gelijknamige boek van Dirk Bracke. De opnames voor "Straks doet het geen pijn meer" zijn in 2022 gepland. 

Het boek van Bracke "Straks doet het geen pijn meer" vertelt het verhaal van een meisje dat na de scheiding van haar ouders door haar vader misbruikt wordt . Het jeugdboek wist in 2001 meteen zowel het publiek als de critici te bekoren. Voor Adil El Arbi is het "het meest aangrijpende boek" dat hij als tiener las. 

Toen hij 15 was,  schreef hij Dirk Bracke zelfs een brief, waarin hij hem zijn droom om regisseur te worden toevertrouwde en ook al de hoop uitsprak "Straks doet het geen pijn meer" ooit te kunnen verfilmen.

Bracke heeft die brief nog altijd. "Hij was als jonge knaap al zo innemend en ik heb hem in die tijd ook teruggeschreven. Uiteraard had ik toen nog geen idee dat net die jongen 10 jaar later met zijn kompaan Bilall mijn boek "Black" zo knap zou verfilmen en daarna de wereld zou veroveren.  "Straks doet het geen pijn meer" is van de ruim 40 boeken die ik schreef mijn persoonlijke favoriet en dat het in goede handen is van deze twee getalenteerde heren is een understatement."

Dirk Bracke reikt ons met zijn boeken altijd een filmisch universum aan.

Adil El Arbi en Bilall Fallah

 ""Black" lanceerde onze carrière in de Verenigde Staten meer dan "Bad Boys for Life"", zegt het duo. "Onze samenwerking met Dirk is een echte geluksbrenger geweest. Maar dat is ook geen toeval. De verhalen van Dirk zijn universeel en emotioneel krachtig. Hij reikt ons met zijn boeken als regisseurs altijd een filmisch universum aan."

El Arbi en Fallah maakten met "Bad boys for life" ook succesvol hun debuut in Hollywood en hebben nog grote, internationale projecten, waaronder "Beverly Hills Cop 4", in hun agenda staan. De opnames voor "Straks doet het geen pijn meer", waarvan het scenario geschreven wordt door Bulle Decarpentries en Adil El Arbi, zijn gepland in 2022. Vorige maand wonnen Adil El Arbi en Bilall Fallah nog de Ensor Albert Bert Prijs voor Internationale Doorbraak.

Herbekijk hier de trailer van "Black", hun eerste verfilming van een boek van Dirk Bracke:

Meest gelezen