Ex-minister Muyters wordt schepen in Edegem

In de Antwerpse gemeente Edegem wordt voormalig Vlaams minister Philippe Muyters (N-VA) vanaf 1 maart schepen van Mobiliteit, Publiek Domein en Natuur. Muyters zal huidig schepen en partijgenoot Birre Timmermans vervangen. Zij neemt omwille van haar gewijzigde professionele situatie afscheid van de actieve politiek.

Het bestuur van N-VA Edegem schoof Muyters maandagavond unaniem naar voor om Timmermans op te volgen. Muyters stelt volgens N-VA "zijn politieke ervaring en zijn competenties als bestuurder ter beschikking om het programma van N-VA-Edegem mee verder te realiseren en onze ploeg te ondersteunen".

"Helemaal vreemd zijn de onderwerpen die ik nu ga behandelen zeker niet," zegt Muyters aan Radio 2 Antwerpen. "Ik ben een wandelaar en fietser en kom zelf geregeld over de wegen en voetpaden waar ik morgen mee beslissingen over moet nemen. ik ben 10 jaar nooit thuis geweest als minister en ben nu blij dat ik wel meer thuis zal zijn. "

Het afscheid van Timmermans zorgt voor een soort stoelendans in het bestuur en de gemeenteraad van Edegem. Timmermans was ook bevoegd voor Toerisme, Zuidrand en Dierenwelzijn, maar die bevoegdheden worden verdeeld onder schepen Koen Michiels en burgemeester Koen Metsu. 

Philippe Muyters was in Edegem al voorzitter van de gemeenteraad, en zal in die functie vervangen worden. 

De voormalige VOKA-topman was minister in de Vlaamse regering van 2009 tot 2019, en had onder meer de bevoegdheden Begroting, Financiën, Ruimtelijke Ordening, Sport en Werk. 

Meest gelezen