Pixabay

Fruitbomen zijn populair: “Mensen zitten veel thuis en willen hun tuin opknappen”

Bij de Boomgaardenstichting in Kortessem is de verkoop van fruitbomen bijna verdubbeld. De afgelopen jaren was de verkoop al opvallend gestegen, omdat meer en meer mensen zich bewust zijn van de klimaatopwarming en zelf hun steentje willen bijdragen. Maar door de coronacrisis is het aantal nog toegenomen.

De verkoop van fruitbomen is sinds de uitbraak van corona nagenoeg verdubbeld. Paul Van Laer van de Nationale Boomgaardenstichting in Kortessem: “De mensen hebben veel thuis gezeten de laatste maanden en dan denkt men wel eens dat de eigen leefomgeving wat opgeknapt kan worden met een extra boom. Ze willen misschien ook de tuin wat anders inrichten en een graslandje beplanten met bomen.”

Je kan een boom planten om de koelte te bewaren

Maar volgens de Boomgaardenstichting speelt ook de klimaatopwarming een rol. “Misschien is het ook een bewustwording, er is toch al heel wat te doen geweest rond klimaatverandering”, vertelt Paul Van Laer. “Je kan een boom planten om de koelte te bewaren. Dat zal ook voor een stuk meespelen.”

Meest gelezen