Geen mondmaskers in tv-studio's VRT: "Genoeg ventilatie en voldoende afstand"

De VRT heeft ervoor gekozen om in de tv-studio's tot nader order geen mondmaskers te dragen, omdat de veiligheidsvoorschriften zoals ze nu bestaan voldoende bescherming bieden. Presentatoren en gasten zitten op voldoende afstand van elkaar aan verlengde tafels, en er is ook voldoende ventilatie. Op dit moment is dat voldoende, zeggen virologen. De huidige regeling kan aangepast worden, als het Overlegcomité hierover nieuwe beslissingen zou nemen. 

Tot nader order gaan presentatoren en gasten in de tv-studio's van de VRT geen mondmasker dragen.  De studio's zijn groot en hoog genoeg en de presentietafels zijn verlengd, en dat garandeert een veilige afstand tussen sprekers . Er is ook voldoende ventilatie. De huidige regels blijven gehandhaafd, tenzij het Overlegcomité anders zou beslissen.

Bekijk hier de studio van "Het Journaal" zoals u ze normaal niet ziet (lees voort onder de video):

Videospeler inladen...

We nemen al sedert het begin van deze coronacrisis alle mogelijke maatregelen. En op dit moment is dat ook voldoende, zeggen de virologen. 

Bob Vermeir, woordvoerder VRT

VRT-woordvoerder Bob Vermeir: "We nemen al sedert het begin van deze coronacrisis alle mogelijke maatregelen om voldoende afstand te bewaren in onze studio's, om preventief te werk te gaan. Er is ook voldoende ventilatie in onze studio's. Ook de tafels in onze studio's zijn verlengd, zodanig dat mensen zeker op voldoende afstand van mekaar zitten." 

"En op dit moment is dat voldoende, zeggen ook de virologen. En we wachten uiteraard de beslissingen van het Overlegcomité af, om te zien wat we effectief moeten doen. "

Bij VTM is besloten dat in "VTM Nieuws" mondmaskers gedragen zullen worden telkens het nieuwsanker aan tafel het gezelschap krijgt van een gast of een andere journalist. Bij andere programma's niet. "De set van "VTM Nieuws" bevindt zich niet in een aparte studio, maar in een open ruimte, een werkvloer waar ook heel wat journalisten aan het werk zijn. Vandaar dat we daar de richtlijn volgen die ook voor voor kantoorwerk geldt", zegt een woordvoerster van moederbedrijf DPG Media.

Meest gelezen