Archieffoto

Geen stoet, wel een zoektocht langs het parcours van de oudste carnavalsstoet van het land

Als alternatief voor de carnavalsstoet heeft Peer Stoet, de oudste carnavalsstoet van het land, zoektochten uitgewerkt. Kinderen kunnen die de hele krokusvakantie doen. De tocht loopt langs het parcours dat de stoet normaal gezien zou afleggen. "We hopen dat de kinderen zich ook verkleden wanneer ze de zoektocht doen. Dat zorgt dan toch voor een beetje carnavalssfeer in de gemeente."

Vorig jaar werd in Herenthout de eerste van twee carnavalsstoeten ook al afgelast door stormweer. De tweede kon toen nog wel net doorgaan. Dit jaar is er door corona niets mogelijk. "We hebben dus geen nieuwe prins carnaval, geen aanstellingsbal en geen wijkbal", zegt Gunter Nevelsteen, voorzitter van Peer Stoet. "Zelfs onze stoetmicrobe, die in Herenthout zo hard leeft, heeft het coronavirus helaas niet kleingekregen." Maar de stoeters zijn niet bij de pakken blijven neerzitten.

"Alle Herenthoutenaren kunnen pakketjes kopen voor een kleine prijs, 1 euro, met daarin ballonnen en linten in geel en blauw", gaat Nevelsteen voort. Dat zijn de kleuren van het wapenschild van de gemeente. "Daarmee kunnen ze dan hun gevels versieren op de zondag dat de stoet uit zou gaan, 14 februari."

Zelfs onze stoetmicrobe, die in Herenthout zo hard leeft, heeft het coronavirus helaas niet kleingekregen.

Gunter Nevelsteen, voorzitter Peer Stoet

En er is meer: "De kinderen zullen de hele krokusvakantie met hun gezin een zoektocht kunnen doen langs het parcours van de stoet. Ze zullen vragen, raadsels en puzzels kunnen oplossen, helemaal coronaproof, want de opdrachten hangen in de etalages van onze middenstanders. En het zou fijn zijn, als de kinderen zich wel verkleden. Dan is er toch wat carnavalssfeer. We hopen dat we ook veel foto's van de verklede kinderen binnenkrijgen."

Ook voor de grote carnavalsliefhebbers heeft Peer Stoet nog wat in petto: "We wilden ook een zoektocht voor hen organiseren, op 14 februari, maar we hebben daarvoor geen toestemming gekregen van de gemeente. Daarom is hij nu voorlopig verplaatst naar 14 maart."

 

Meest gelezen