Gentse basisscholen nemen extra maatregelen tegen corona

De Gentse basisscholen nemen extra maatregelen om het coronavirus buiten te houden. Dat is nodig omdat het aantal besmettingen er vorige week verdrievoudigd is, en omdat een zeer besmettelijke variant de ronde doet. De scholen hopen door de striktere maatregelen niet te moeten sluiten. De extra regels gaan in op 8 februari. 

Er worden steeds meer besmettingen met het coronavirus vastgesteld in de Gentse basisscholen, en daarom neemt de stad nu extra maatregelen om het virus buiten te houden. De stad wil de basisscholen graag open houden, maar dan is het belangrijk om voorzichtig te zijn. Volgens de nieuwe regels moet er meer gepoetst worden, mogen er geen warme maaltijden geserveerd worden, moeten alle leerkrachten de hele tijd een mondmasker dragen en kunnen er geen buitenschoolse uitstappen meer doorgaan. De Gentse crisiscel onderwijs heeft beslist dat die regels tegen 8 februari overal moeten gelden. Uitzonderlijk zijn de afspraken niet, ze worden al langer in veel scholen toegepast, ook buiten Gent.

Schepen Elke Decruynaere noemt het maatregelen uit voorzorg. “Er zijn drie bevestigen dat de Britse variant van het virus circuleert. Die extra preventieve maatregelen moeten het mogelijk maken om de scholen open te houden op een veilige manier. De leerlingen hebben de beste leerkansen op school, daarom nemen we deze maatregelen. Als ze strikt worden toegepast, heeft het effect.”

Maatregelen

De leerlingen en leerkrachten kunnen naar school blijven gaan, maar er zullen geen warme maaltijden meer aangeboden worden. Uitstapjes zijn ook niet meer mogelijk en de klassen moeten meer gepoetst worden. In de klas en in de refter zullen de kinderen een vaste plaats hebben. Het is ook de tijd van de schoolinschrijvingen, maar er komen geen opendeurdagen en rondleidingen meer. 

Mondmaskers

Het schoolpersoneel zal ook altijd een mondmasker moeten dragen, ook in situaties waarin iedereen afstand kan houden. De basisscholen volgen daarin de regels die de Vlaamse overheid oplegt. Voorts moeten de lokalen goed geventileerd worden. De stad Gent zegt dat het een tijdelijke maatregel is omdat het aantal besmettingen zo sterk steeg de voorbije week. Hoelang de regels zullen gelden, hangt af van hoe het virus zich blijft verspreiden. 

kasto80

Meest gelezen