Videospeler inladen...

Katrien en Jan bakken 400 pannenkoeken om woonzorgcentrum in Merkem te steunen: "We zijn om 5 uur vanmorgen vroeg begonnen"

Katrien en Jan van bistro De Kippe in Merkem bij Houthulst bakken vandaag pannenkoeken voor De Groene Verte. Dat is het woonzorgcentrum in Merkem dat al enkele weken zwaar getroffen wordt door corona. "We willen het personeel en de bewoners steunen met onze lekkere pannenkoeken."

2 februari is Maria-Lichtmis en dat wordt traditioneel gevierd met pannenkoeken. Jan Depover en Katrien Monkerhey van bistro De Kippe in Merkem bakken vandaag maar liefst 400 pannenkoeken voor het woonzorgcentrum De Groene Verte.

"Katrien en ik zijn er vanmorgen om 5 uur aan begonnen. Ja, dat was vroeg maar tegen de middag willen we klaar zijn. Dan gaan we de pannenkoeken schenken aan de mensen van de Groene Verte. Ze kunnen wat steun gebruiken want ze maken daar moeilijke tijden mee."

Kindjessuiker

"Het tyische aan mijn pannenkoeken is dat ze lekker zijn!", lacht Jan. "Ik maak ze zoals iedereen met eieren, bloem en suiker. En dan voeg ik er nog iets aan toe. Maar dat zal ik niet verklappen op de radio!"

Iedereen heeft wel een favoriet beleg voor zijn of haar pannenkoeken. Jan: "Van mij is dat kindjessuiker zoals we dat hier noemen. Dat is die lichtbruine suiker."

Bekijk hier de reportage van "Het Journaal":

Videospeler inladen...

Meest gelezen