Kinderen baas in Boom: gemeente installeert voor het eerst ook een kindergemeenteraad

In Boom vond vandaag de eerste kindergemeenteraad plaats. De kinderen komen vier keer per jaar samen om te bespreken wat zij belangrijk vinden in hun gemeente. Op die manier wil de gemeente de kinderen betrekken bij het beleid. "Ik zou heel graag kinderburgemeester worden", vertelde kindergemeenteraadslid Haidar Anestoun vanmorgen in Start Je Dag op Radio 2 Antwerpen. En hij zag zijn droom uitkomen, want hij werd na de eedaflegging aangeduid. 

Het was een spannende dag voor de kinderen in Boom, want deze middag legde de eerste kindergemeenteraad daar de eed af. Elke lagere school in Boom heeft 2 leerlingen verkozen. Haidar Anestoun van basisschool Park in Boom is één van hen en had een duidelijk doel, vertelde hij 's ochtends nog: "Ik zou heel graag kinderburgemeester worden. Ik wil dat de stem van de kinderen gehoord wordt en hun wensen uitkomen zolang het realistisch blijft", zegt Haidar. Zijn ambitie om kinderburgemeester te worden is alvast realiteit geworden.

Volgens Haidar moet er ook dringend werk gemaakt worden van veiliger verkeer. "Ik zou graag hebben dat kinderen niet meer moeten fietsen op fietspaden op straat waar de auto's vlakbij rijden. Dat is heel gevaarlijk", klinkt het. Haidar wil ook graag meer betaalbare activiteiten voor de kinderen in Boom.

Meest gelezen