Koppel uit Sint-Gillis-Waas legt Finse piste aan in eigen tuin: “Zo kunnen we ook na avondklok blijven lopen”

Joakim Van Gasse en Melissa Van Eetvelt hebben een looppiste aangelegd in hun eigen tuin in Sint-Gillis-Waas. Het koppel probeert zo hun conditie op peil te houden en ziet veel praktische redenen: “Je kan na het lopen meteen onder je douche springen”

Joakim Van Gasse en Melissa Van Eetvelt zijn een sportief koppel en kregen tijdens de eerste lockdown het idee een looppiste van meer dan 200 meter aan te leggen in hun eigen tuin. “Nu kunnen wij eindelijk gewoon thuis trainen en lopen, terwijl de andere kan supporteren of koken. Het is ook gewoon heel handig als je klaar bent met lopen om direct onder je douche te springen. Dan hoef je na de looptraining alleszins niet nog naar huis te rijden. Ook kunnen we na middernacht nog trainen als dat nodig zou zijn”, lacht Joakim.

'Spaghetti-loop'

Het koppel neemt geregeld deel aan loopwedstrijden en hun nieuwe looppiste krijgt nu ook weerklank bij de leden van de loopclub waarbij ze zijn aangesloten: “De vele lijntjes die je op Strava ziet laten het een beetje lijken op een ‘spaghetti-loop’. En dat levert heel grappige reacties op bij collega’s. In onze tuin is er ook een hoogteverschil van één meter, dus na een paar rondjes begin je dat wel te voelen.”

Toen we zagen dat veel wedstrijden werden afgelast dachten we: we maken gewoon een Finse piste in onze tuin

Joakim Van Gasse

Melissa en Joakim waren tijdens de eerste lockdown de tuin aan het heraanleggen en vreesden dat ze hun geliefkoosde sport niet meer zouden kunnen uitoefenen. “We wisten niet of we nog zouden kunnen gaan lopen. Toen we zagen dat veel wedstrijden werden afgelast dachten we: we maken gewoon een Finse piste in onze tuin. Ongeacht wat de regering in de toekomst nog beslist kunnen wij nu op elk moment gaan trainen.”

Meest gelezen