Muurschildering met vos levert Scherpenheuvel-Zichem prijs voor Street Art City van het jaar op

De stad Scherpenheuvel-Zichem wint de prijs voor Street Art City van het jaar. De muurschildering met vos en dotterbloem van de hand van kunstenaar Tuzq is terug te vinden op de zijgevel van feestzaal Concordia in Testelt. "De prijs is een hele eer", vindt burgemeester Manu Claes.

Alle inwoners van ons land konden een stem uitbrengen op hun favoriete muurschildering. Het werk "Vos met dotterbloem" van kunstenaar Tuzq viel uiteindelijk in de prijzen. Tuzq is de artiestennaam van Lars Van Cauwenbergh.  Samen met het kunstenaarscollectief Treepack heeft Scherpenheuvel-Zichem verschillende locaties opgefleurd met kunst en street art. Het winnende kunstwerk kan je bewonderen op de zijgevel van feestzaal Concordia in deelgemeente Testelt. 

Prijs zet Scherpenheuvel-Zichem in de kijker

Burgemeester Manu Claes is erg blij met de prijs. "Het is een erkenning voor de stad", zegt hij. "We hebben vastgesteld dat heel wat inwoners het kunstwerk zijn komen bewonderen, het is een soort ontmoetingsplaats geworden voor jong en oud. Ook heel wat wandelaars komen er langs, want het ligt vlakbij het natuurgebied de Demerbroeken. Het kunstwerk verwijst ook een beetje naar de Demerbroeken met de vos en de dotterbloem.  Momenteel bekijkt de jeugddienst of er nog meer van dergelijke kunstwerken in de stad komen", besluit burgemeester Claes.

Meest gelezen