foto: Pixabay

Opluchting bij Limburgse kampeer- en recreatiebedrijven nu ze opnieuw open mogen

Ook de Limburgse uitbaters van kampeer- en recreatiebedrijven zijn blij met de beslissing van de Raad van State dat ze dezelfde behandeling moeten krijgen als hotels, B&B ‘s, vakantiewoningen en -appartementen. 

Sinds 3 november zijn campings en vakantieparken verplicht gesloten. Maar alle andere vormen van logies mochten intussen wél openblijven. “En dat was gewoon niet eerlijk”, zegt Lode Nulmans, uitbater van recreatiedomein Wilhelm Tell in Opglabbeek en voorzitter van de federatie van recreatieondernemers. “Er was een schending van het gelijkheidsbeginsel dat toeristen in hun bubbel op hotel konden gaan, een kleine lift konden nemen en door smalle gangen konden wandelen. Op een camping of een andere verblijfsvorm hebben de gasten eigen voorzieningen, eigen sanitair en een eigen keuken. Dat mocht dan weer niet verhuurd worden.” 

Gelijke behandeling

De Raad van State heeft nu beslist dat ze op dezelfde manier moeten behandeld worden als bijvoorbeeld een hotel. “Die ongelijkheid heeft de Raad van State verworpen”, aldus een opgeluchte Lode Nulmans. De uitbaters van kampeer- en recreatiedomeinen hopen op 8 februari opnieuw de deuren te mogen openen.

Meest gelezen